Dissimilis åpnet konferansen med musikalsk innslag.
Se opptak
Dissimilis
Dissimilis har i over 30 år jobbet aktivt for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjons nedsettelser skal ha en plass i det kulturelle landskap og i samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. De ønsker å bidra til et rikere menneskesyn og et mer tolerant og åpent samfunn. Deres arbeid og aktiviteter er forankret i et verdisyn hvor mangfold og kvalitet står som sentrale verdier, samtidig som de skal tørre å være utfordrende og nyskapende.
Om å være sitt barns koordinator
«Du vil det beste for barnet ditt» Det ligger i foreldergenet, og du handler etter instinkt. Som forelder er det en fantastisk flott opplevelse å være med på et
teamarbeid rundt barnet ditt når du opplever at alle bidrar til å gjøre livet så godt som mulig. Men, dessverre, desto mer vondt når dette teamarbeidet ikke fungerer. I Norge 2020, er koordinering er viktigere enn noensinne...
Last ned presentasjonen (pdf)
Se opptak
Ragnar Skaug
Brukerrepresentant, Statpeds Nasjonalt brukerråd og hovedstyremedlem i Handikappede barns foreldreforening (HBF).
Verktøy for bedre koordinering
Færder kommune har innført BTI (Bedre Tverrfaglig Innsats), en modell for tverrfaglig samhandling. Kommunens støttetjenester er samlokalisert i Familiens hus etter «en dør inn» prinsippet. BTI-modellen bidrar til tidlig innsats, samordning og medvirkning til det beste for brukeren og familien. BTI knytter også barnehager, skoler og støttetjenester tettere sammen, for på den måten å bidra til kvalitet i arbeidet med barn og unge i kommunen. Færder kommune har et stort fokus på medvirkning i sitt utviklingsarbeid.
Last ned presentasjonen (pdf)
Se opptak
Katrine Sørlie
leder/virksomhetsleder i Færder kommune PPT
Synne Vintervold Asmyhr
fagleder i Færder kommune PPT
Hva sier regelverket – hvilke rettigheter har foreldre?
- Grunnlaget for helhetlige og koordinerte tjenester
- Pasienter og brukeres rettigheter – tjenestenes forpliktelser
- Nasjonale satsninger og prosjekter; opptrappingsplan (opplæringspakke), digitaliseringsstrategien, handlingsplan for likestilling av personer med funksjonsnedsettelser og 0–24-samarbeidet
Last ned presentasjonen (pdf)
Se opptak
Terje Totland
seniorrådgiver, Velferdsteknologi og rehabilitering i Helsedirektoratet
Midia Aminzadeh
seniorrådgiver, Velferdsteknologi og rehabilitering i Helsedirektoratet
Hvilke utfordringer rapporterer brukerne om?
Rettighetssenteret, underlagt Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), mottar hvert år rundt 1300 juridiske henvendelser fra brukere, pårørende og tjenesteapparatet. I 2018 var 49 prosent av de som tok kontakt selv funksjonshemmet eller kronisk syk. Pårørende sto for 37 prosent av henvendelsene og tjenesteapparatet for 7 prosent. Rettshjelpen skjer primært over telefon og på e-post, og det er jurister som besvarer henvendelsene. Antallet henvendelser og gruppen som henvender seg til oss gir et godt grunnlag til å se hvor «skoen trykker», og hvor FFO skal sette inn støtet interessepolitisk.
Denne bolken i programmet har som hensikt å gi et innblikk i hvilke utfordringer brukerne rapporterer om når det gjelder koordinering av tjenester for barn og unge.
Last ned presentasjonen (pdf)
Se opptak
Live Kroknes Berg
faglig leder ved Rettighetssenteret, FFO
Representanter fra Stortinget møter brukerrepresentanter til debatt
Vi spør stortingspolitikerne hvordan man kan oppnå bedre koordinering av tjenester på tvers av sektorer og ved overganger i utdanningsløpet.
Du møter representanter fra Stortinget, Statpeds brukeråd og Statpeds ungdomspanel
Ordstyrer Sverre Fuglerud, Norges blindeforbund
Se opptak av paneldebatten
Mona Fagerås (SV)
medlem av Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.
Marit Knutsdatter Strand (SP)
Utdannings- og forskningskomiteen
Monica Carmen Gåsvatn (H)
medlem av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget
Terje Holsen
Margrethe Skinderviken
Sitter i Statpeds ungdomspanel for ADHD Norge