Til hovedinnhold

– En fagdag fikk meg til Statped

Anelin Lund-Warholm jobber som rådgiver i Divisjon ungdomstrinn, videregående opplæring og voksenopplæring, avdeling syn. Hun har tidligere jobbet i avdeling kombinerte sansetap og døvblindhet, med voksne.

Utdanningsløpet hennes startet med sosiologi, deretter pedagogikk med studieretning spesialpedagogikk og master i spesialpedagogikk. Hun har de senere årene også startet på etterutdanning innen synspedagogikk.

Anelin Lund-Warholm

– Jeg har tidligere arbeidserfaring fra barnehage hvor jeg blant annet jobbet med barn med nedsatt syn. Jeg fikk da veiledning av Statped. Da jeg studerte master, var jeg i praksis innenfor fagfeltet døvblindhet. Dette resulterte i at jeg skrev en master i tilknytning til det, sier hun.

Våren 2014 var hun på en åpen fagdag hos Statped og kom i snakk med en rådgiver innenfor fagfeltet døvblindhet.

– Vi pratet om masteren jeg hadde skrevet og hun tipset meg om at det ville komme en ledig stilling som hun oppfordret meg til å søke. Det gjorde jeg, og det resulterte i at jeg begynte å jobbe i Statped høsten 2014, forklarer rådgiveren som jobber fra Tromsøkontoret til Statped. I 2018 startet hun i fagavdeling syn med kontorsted Tromsø

– Jeg har veldig fine kollegaer, både fysisk på kontoret, men også rundt om i landet. Det beste med jobben har nok vært, og er fortsatt, møtene med de jeg gir råd i laget rundt barnet, sier hun.