Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet | www.statped.no

Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet

Kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet kan være medfødt eller ervervet. Personer med kombinerte sansetap kan ha både en synsrest og en hørselsrest, og hos noen få ser man total blindhet og døvhet i kombinasjon.

Statped er en samarbeidspartner i arbeidet med å sikre likeverdig opplæring og et inkluderende læringsmiljø for barn, unge og voksne med et kombinert sansetap, og er også en av flere aktører i Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (NKDB). Denne tjenesten er etablert for å drive oppbygging og spredning av kompetanse knyttet til kartlegging/utredning og støttetiltak til personer med medfødt eller ervervet døvblindhet.

Deafblindness: The Challenges of Identification

Grey areas and differential diagnostic practices

The conference in November 17 - 18 is a follow up of the conference arranged by Statped, on June 8th and 9th 2021: Deafblindness, population, definition and identification. Conference 2 will present different challenges in developing guidelines for identification and assessment practices and will address issues related to grey areas. New alternative updated ways of thinking about inclusion criteria and differential diagnostics will be discussed.

Conference information

 

Slår seg løs som trommis

Ole Andre Veen Mecea (17) har et kombinert syns- og hørselstap. Det hindrer ham ikke i å realisere drømmen om å bli trommeslager. 

Les reportasjen om hvordan skolen har jobbet og Statped har støttet for å legge godt til rette.

Teknologi i opplæringen

Teknologi i opplæringen kan gi økt læringsutbytte og bedre inkludering. Her finner du erfaringer og metodikk. Se også ressurser om utvikling, forskning og trender.  

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!