2-tusen

-for begrepsforståelse og et rikere språk

Med 40 ulike tema og fire eventyr er 2-tusen en innholdsrik nettressurs for barn i alderen 4 til 10 år. Innholdet presenteres med illustrasjoner, norsk tegnspråk, grafiske tegn (SymbolStix), norsk tale og skrift. Ressursen har støtte for bryterstyring.

Ressursen er laget for barn som har norsk tegnspråk som et av sine språk, og barn som kommuniserer med grafiske tegn (ASK). Men med norsk tale og skrift skulle den egne seg for de fleste barn.

Fakta og tilgjengelighet

Bøkene "Tusen tegn å tenke på" (hørsel) og "Tusen ting å tenke på" (ASK)

Kategori: Hørsel, Ervervet hjerneskade, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Nettressurser, Nettbaserte læremidler, Tegnspråk, Ord- og begrepsopplæring, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Statpeds ressurser

Språk: Norsk

Pris: Gratis

Utvikler: Statped

Å utvikle språk er noe av det viktigste som skjer i et barns liv. Både Rammeplanen for barnehagen og Kunnskapsløftet vektlegger utvikling av språklige ferdigheter i mange av målformuleringene. Temaene i nettressursen passer både til barnehagen og til flere fag i grunnskolen (1- 4. trinn).

Som videoen over viser, er det enkelt å veksle mellom tegn og grafiske tegn for ett og samme begrep.Tegnene fra norsk tegnspråk vises som video og tegnillustrasjoner. Tegnillustrasjonene kan skrives ut eller lastes ned til eget bruk.

2-tusen er en digital versjon av temabøkene "Tusen tegn å tenke på" (norsk tegnspråk) og "Tusen ting å tenke på" (grafiske symboler, SymbolStix.) De fire eventyrene som er tema i bøkene, er i den digitale versjonen fortalt på norsk tegnspråk, og med grafiske tegn. Begge variantene er med norsk tale.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!