Hvem gjør hva? – på ASK-området | www.statped.no

Hvem gjør hva? – på ASK-området

Dette er en veileder for deg som er ansatt i barnehage eller skole/voksenopplæring, og som har- eller skal ha ansvar for personer med behov for ASK. Personer med behov for ASK har lite eller ingen talespråk. ASK er alt som hjelper en person til å kommunisere.

Fakta og tilgjengelighet

Bilde viser bruk av pc ask

Kategori: Utviklingshemming, Multifunksjonshemming, Nettressurser, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Lærevansker og utviklingshemming

Språk: Norsk

Pris: Gratis

Utvikler: Statped på oppdrag for Utdanningsdirektoratet, i samarbeid med representanter fra habiliteringstjenesten og NAV hjelpemiddelsentral

I denne veilederen finner du en oversikt over hvem som gjør hva når det kommer til hjelpemidler og tjenester for personer som bruker alternativ og supplerende kommunikasjon.

I veilederen defineres hjelpemidler som kommunikasjonshjelpemidler, og tjenester som kartlegging, utredning, rådgivning, veiledning og liknende. Veilederen er utviklet på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet, i samarbeid med representanter fra habiliteringstjenesten og NAV hjelpemiddelsentral.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!