Til hovedinnhold

Stig sin kommunikasjonsbok

Stig sin kommunikasjonsbok er en enkel kommunikasjonsbok laget i Programsnekker. Stig er 5 år, og kommunikasjonsboken hans er fritt tilgjengelig.

  1. Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Barnehage, Bøker/hefter, Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Lærevansker og utviklingshemming, Statpeds ressurser
  2. Pris: Gratis
  3. Format: PDF
  4. Utgiver: Statped

Vi har her laget en enkel temabasert kommunikasjonsbok til en gutt på 5 år. Vi valgte en temabasert bok i første omgang, siden vi var usikre på hvor mye Stig forstod og tolket av det symbolene viste. Vi viste at han tolket en del symboler ut fra leker og aktiviteter hvor vi har prøvd ut noen av dem. I tillegg til boka laget vi en veggversjon av de mest brukte symbolene. Disse hang vi opp i lekekroken i barnehagen, hvor han når tak i dem selv. I barnehagen tilstreber de at kommunikasjonsboka skal være tilgjengelig for ham hele tiden.

Stig har store sammensatte lærevansker. Han har ikke noen form for talespråk. Men han bruker en del lyder og masse kroppsspråk for å gjøre seg forstått. Han forstår en del av det som blir sagt til ham. Han forstår i tillegg noen håndtegn, men bruker bare to-tre av dem selv.

Boken er laget av seniorrådgiver Hanne Almås. Den kan lastes ned i PDF-format.