Mearka app | www.statped.no

Mearka app

Mearka app er tegnordbok på samisk. Appen inneholder 1103 tegn. 1000 av disse er de samme som du finner i appen Tegnordbok Mini, men her også visningsord på nordsamisk. 

Fakta og tilgjengelighet

app icon

Kategori: Hørsel, Sammensatte lærevansker, Utviklingshemming, Apper/programvare, iOS, Nordsamisk, Tegnspråk, Lærevansker og utviklingshemming

Pris: Gratis

Størrelse: 218.9 MB

Språk: Norsk tegnspråk og nordsamisk

Utvikler: Statped

Loga Mearka birra davvisámegillii.

Det samiske tegnspråkmiljøet er begrenset og man kan derfor ikke snakke om et samisk tegnspråk. Det finnes derimot noen tegn som er observert brukt av samiske tegnspråklige. De 103 samiske tegnene som er publisert i denne appen er starten på innsamling og dokumentasjon av tegn som brukes i nordsamiske språkområder. I samiske miljø som bruker tegn, brukes også tegn fra norsk tegnspråk med samisk munnstilling.

I appen Mearka presenteres de 1000 norske tegnene på norsk tegnspråk med norsk munnstilling. De 103 samiske tegnene er med samisk munnstilling. De samiske tegnene skiller seg visuelt fra de norske med en bakgrunn som har farger fra det samiske flagget.

  • Det samiske tegnspråkmiljøet er begrenset og man kan derfor ikke snakke om et samisk tegnspråk. Det finnes derimot noen tegn som er observert brukt av samiske tegnspråklige. De 103 samiske tegnene som er publisert i denne appen er starten på innsamling og dokumentasjon av tegn som brukes i nordsamiske språkområder. I samiske miljø som bruker tegn, brukes også tegn fra norsk tegnspråk med samisk munnstilling. 

  • Du kan lage en egen favorittliste med tegn ved å merke tegnet med stjerne. For å bla til neste tegn kan du sveipe fingeren over videobildet. 

  • Du kan velge om du vil skrive nordsamiske eller norske ord i søk etter tegn. Både det nordsamiske og det norske ordet vil være synlig sammen med videoen av tegnet.

    Se kort informasjon:

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!