Til hovedinnhold

Snill -på tegnspråk

Nå kan du bli kjent med Lussi også gjennom Ipek Dedeoglu Mehlums vakre formidling av fortellingen på norsk tegnspråk, med nydelig stemmeskuespill av Kjersti Fjeldstad

Omslag
  1. Kategori: Hørsel, Barnehage, Filmer (video), Bokmål, Tegnspråk, Statpeds ressurser, Video (kjøp/leie)
  2. Språk: Norsk tegnspråk og norsk tale
  3. Format: Video on demand
  4. Utvikler: Statped

Lussi er så snill, så snill.

Så snill at hun en dag blir borte.

Og ikke bare litt borte, men helt bortebortebortevekk borte. Faktisk helt inn i veggene vekk. Lussi er så stille og snill og flink og ren og pen at ingen ser henne lenger. Ikke moren, ikke faren, ikke læreren og heller ikke de andre barna. Ikke engang den store vaktmesteren kan finne henne ….

En munter, poetisk og støyende bok som yngre barn lett vil forstå og leve seg inn i, mens større barn og voksne også vil se symbolikken og budskapet i underteksten. Lussi finner vei ut av veggen – og en overrumplende slutt viser andre snille piker at de må ta ansvar og finne sin vei.

Forfatteren Gro Dahle leker med ord og rytmer, tegneren Svein Nyhus illustrerer kantet og søtt, vilt og sterkt. Snill er en bildebok som henvender seg til barn fra ca. 5 år, til foreldre, småbarnspedagoger og andre voksne som forholder seg til barn. Snill fikk Brageprisen 2002 for beste barnebok.