Solsystemet | www.statped.no

Solsystemet

-med oppgaver og andre tilleggsressurser
 I denne nettressursen kan du bli med Dag Bøe på en reise i verdensrommet der han forteller om planeter og andre forhold i solsystemet. Innholdet presenteres på tegnspråk med norsk tale og undertekst.

Fakta og tilgjengelighet

Solsystemet

Kategori: Hørsel, Naturfag, Mellomtrinnet (5.-7.), Nettressurser, Bokmål, Tegnspråk

Språk: Norsk tegnspråk

Utvikler: Statped

Nettressursen har mange oppgaver. Det er også lister med faguttrykk og skriftlige oversettelser som er linket til det aktuelle tegnspråklige innholdet. Dette gjør det enklere å orientere seg i fagstoffet. Den skriftlige versjonen er også tilgjengelig som utskrift.


Solsystemet vårt er stort, veldig stort. Solen, Merkur, Venus og jorden er noen av de planetene Dag besøker. Nettressursen inneholder 12 filmer om planeter, asteroider og kometer, alle med en varighet på mellom 5-8 minutter. I filmene blir det tatt i bruk animasjoner, konkreter og innslag av humor når fakta om de ulike planetene presenteres. På reisen får vi blant annet svar på hvor stor solen egentlig er, hvor mange måner Jupiter har, og hvorfor det blir sommer og vinter. Visste du at matematikk kan brukes til å oppdage planeter?

 • Nettressursen egner seg godt til bruk i naturfag på mellomtrinnet. Med en visuell fremføring kan film gi et bedre bilde av både størrelse og andre forhold i verdensrommet.

 • Med utgangspunkt i kompetansemål i læreplanen kan elevene bruke filmene som kunnskapskilde for å  
   
  • trekke ut og bearbeide informasjon fra teksten
  • lage en presentasjon av planeter
  • lage animasjon/modell for å beskrive planetenes bevegelser
  • formulere naturfaglige spørsmål og svare på disse

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!