Valhall - Ulven er løs | www.statped.no

Valhall - Ulven er løs

Nå kan du lese tegneserieheftet Valhall- Ulven er løs på  helt nye måter: Vi har en nettside der du kan klikke på bildene og lese teksten på norsk tegnspråk med norsk tale. Du kan kjøpe det fysiske heftet og laste ned  gratisappen Arilyn for å vekke fortellingen til live.

Fakta og tilgjengelighet

omslag

Kategori: Hørsel, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Nettressurser, Bokmål, Tegnspråk, Statpeds ressurser

Språk: Norsk tegnspråk og tale

Pris: 100 kroner

Utvikler: Statped, med støtte fra Nasjonalbiblioteket

Ulven er løs er det første tegneserieheftet fra Valhall-serien der historiene baserer seg på de gamle mytene om gudene i Norrøn mytologi. I denne fortellingen ankommer tordenguden Tor og hans venn Loke gården der søskenparet Tjalve og Roskva bor. Tor tar dem med til gudenes land, Åsgard, hvor de to menneskebarna virvles inn i en eventyrlig historie. Den når sitt høydepunkt da den fryktede Fenrisulven slipper løs og truer freden i Åsgard...
I nettversjonen klikker du på bilderuten for å aktivere fortellingen med tegnspråk og tale.
Hvis du kjøper serieheftet og laster ned gratisappen Arilyn (fra AppStore eller GooglePlay), kan du skanne bildene i heftet og få tekstboblen på tegnspråk og som tale. Dette er basert på AR-teknologi der appen gjenkjenner bildet i heftet og legger på tegnspråkaktør og lyd i mobilen.
Både på nett og med app kan leseren selv bestemme hvordan teksten skal leses, og om og når en vil vekke fortellingen til live med video. Slik er det en sterk kobling mellom skriftlig tekst og de andre modalitetene, noe som forhåpentligvis vil spore til nysgjerrighet og leselyst.
Nettsiden er også lagt til rette for 2-bryterstyring.
 • Tegneserie-formatet er godt egnet for svake lesere. En multimodal versjon med mulighet til å velge skriftlig tekst, norsk tegnspråk og norsk tale, kan gjøre innholdet lettere tilgjengelig og bidra til større leseglede.
  Den innholdsrike innledningen tar leseren med til universet der handlingen utspiller seg, Åsgard - gudenes land. Her presenteres sentrale steder og skikkelser fra mytene i Norrøn mytologi. Innledningen anbefales brukt som både førlesing og kunnskapskilde om Norrøn mytologi. La elevene bli kjent med denne verdenen og de som bor der før de går inn i historien.
  Med både skriftlig tekst, illustrasjoner, tegnspråk, tale og lydeffekter er denne ressursen godt egnet for analyse av multimodal tekst.
 • Valhall - Ulven er løs kan for eksempel brukes i lesestund, i undervisning om norrøn mytologi, i tegnspråkfaget og til analyse av multimodal tekst.
  • Lese tegneseriehefte, bruke nettbrett eller mobil for å aktivere video med norsk tegnspråk med norsk tale
  • Se webversjonen på nettbrett eller mobil, klikke på bilderutene for å aktivere video med norsk tegnspråk med norsk tale
  • Lekse som forberedelse til undervisning om norrøn mytologi
  • Tegnspråkfaget; sjanger, fortelling
  • Analyse av multimodal tekst
  • Refleksjon rundt det å lese; er lesing bare knyttet til skriftlig tekst?
  • Samtale om språklig mangfold generelt og tegnspråk spesielt
  • Mer om tegnspråk på Statped.no
  • Ferdig Kahoot ved innlogging på kahoot.it, og søkord Valhall – Ulven er løs 1 eller 2
 • Nettsiden fungerer best i nettleserne Chrome, Firefox og Safari.

  AR-teknologi; Tegneserieheftet Valhall - Ulven er løs og appen Arilyn
  - Så enkelt som 1, 2, 3! Last ned, åpne og skanne bildet.
  Tips:
  Hvis du har problemer med å skanne en spesiell billedrute – prøv å unngå å få med naborutene i bildet (ved å gå nærmere eller rotere telefonen). Når appen leter etter et nytt bilde ser du en blå stripe som beveger seg over skjermen.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!