Til hovedinnhold

Geoboard

Geoboard er en verktøy app du kan bruke i arbeid med geometri.

  1. Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Apper/programvare, iOS, Android, Windows
  2. Systemkrav: iOS 7.0 eller nyere, windows 10, 1.0.0 (Google Crome)
  3. Utvikler: www.mathlearningcenter.org

Geoboard er et verktøy til å utforske forskjellige matematiske emner ved å trekke strikker rundt punkter på et brett. På denne måten kan du jobbe med omkrets, areal, vinkler og dynamiske prosesser som speiling, rotasjon og forskyving. Appen har en nøytral layout, og vil derfor kunne appellere til flere aldersgrupper. Den kan brukes av alle, men passer spesielt godt for elever som har særskilt behov for visuell støtte og alternative skriveredskaper.Hvordan virker den?Video fra mathlearningcenter.orgInnstillinger/funksjoner:-Velge form på brett: kvadratisk 25 punkt, rektangulært 150 punkter eller sirkulært 13 punkter.-Rutenett med tallinje.-Legge inn gjennomsiktig farge i en figur.-tegne- og skriveverktøy -talltastatur-Infoknapp der du kan lese om hvordan appen virker.Pedagogisk brukPedagogisk bruk av apper i matematikk (link til egen side)Tips og Ideer til bruk av appen-Dupliser figurer og flytt rundt og snu på for å utforske symmetri og sammenhenger.-Bruk rutenettet med eller uten nummerering til å beregne areal og lengder.-Bruk skriveverktøyet til å skrive ligninger og uttrykk.-Ta skjermdump og lagre i album på iPaden til dokumentasjon og videre arbeid.-Skjermdumper kan hentes fra album inn i verktøyapper som Book Creator for å bruke bildene i videre arbeid. Les mer om bruk av verktøyapper i matematikk her.

Geoboard er et verktøy til å utforske forskjellige matematiske emner ved å trekke strikker rundt punkter på et brett. På denne måten kan du jobbe med omkrets, areal, vinkler og dynamiske prosesser som speiling, rotasjon og forskyving. Appen har en nøytral layout, og vil derfor kunne appellere til flere aldersgrupper. Den kan brukes av alle, men passer spesielt godt for elever som har særskilt behov for visuell støtte og alternative skriveredskaper.