Google Maps | www.statped.no

Google Maps

Google Maps er en kart- og navigasjonapp som kan hjelpe deg med å finne veien og utforske hvilke tilbud som er i omgivelsene dine.

Fakta og tilgjengelighet

Punktmarkering på et kart

Kategori: Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Lese- og skrivevansker, Autismespekter, AD/HD, Apper/programvare, iOS, Android

Systemkrav: iOS 10.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod Touch, Android.

Utvikler: Google, Inc

Appen er et navigasjonsverktøy som kan hjelpe deg å lage en rute og utforske de ulike tilbudene som befinner seg i nærheten. Den kan også gi informasjon om åpningstider, distanse og trafikk.

 • Google Maps kan være et verktøy å bruke i samfunnsfag, naturfag og historie. Denne appen kan gi elevene mulighet til å peke ut hvor de er i forhold til andre byer og land. For eksempel sammenligne byplanleggingen til Kristiansand sentrum og Oslo sentrum, eller Oslo sentrum med London. Det er også mulig å kunne vise til historiske høydepunkter i verdenshistorien, som hvilke land Alexander den store erobret eller hvilke land som var i det engelske imperiet fra Elizabeth den første til Dronning Elizabeth i dag. Det er også mulig å aktivere en satellittfunksjon som gir deg oversikt over terrenget. Her er det mulig å diskutere, beskrive og sammenligne vegetasjonen på de ulike områdene.

  Ved å planlegge ruten til skolen, venner eller hjem, kan appen bidra til å skape struktur for barn som trenger forutsigbarhet i hverdagen, Google Maps kan vise reiseruten i en liste som viser trinn for trinn hvor du skal svinge og hvilken gate du skal gå i. Dette kan være til hjelp for barn som ikke er komfortabel med kartvisning eller vil forberede seg på ruten gjennom den trinnvise listen. Appen leser også opp veibeskrivelsen, noen som kan være nyttig for de som har lesevansker.

  • Bruk utforsk til å søke etter nye steder, som restauranter, bensinstasjoner eller minibanker
  • Bruke talesøk for å diktere inn søket ditt
  • Del posisjonen din med andre slik at de lettere kan finne frem til hvor du er
  • Google Maps bruker mye batteri, det kan derfor være lurt å ha en powerbank til å lade mobilen hvis du skal på en lengre tur
  • Google Maps gir deg tilgang til Google Street View, som igjen gir deg et 360 bilde av din destinasjon og området rundt.
  • For personer som har en synsnedsettelse kan bruk av funksjonen "Til fots" være et nyttig hjelpemiddel. Les mer om funksjonen "Til fots"
 • For å søke etter en destinasjon i Google Maps har du flere muligheter å velge mellom. Hvis du vet hvor du skal kan du trykke på søk-knappen øverst i venstre hjørne og deretter skrive inn i søkefeltet adressen eller navnet på bedriften du skal til. Du kan også gjøre talesøk ved å trykke på mikrofonikonet til høyre for Søk, deretter dikterer du inn destinasjonen.

  Dersom du er usikker på hvor du vil og vil utforske det området du er i, kan du velge mellom flere kategorier og bla gjennom tilbudene og mulighetene i nærheten. Det er mulig å få veibeskrivelse direkte fra utforskningen din.

  Når du har søkt deg inn på en destinasjon kan du velge mellom de fire kategoriene bil, kollektiv, sykkel eller til fots. Etter at du har valgt fremkomstmiddel trykker du på veibeskrivelse og start.

  Når veibeskrivelsen er startet vil du få beskjed om når du skal svinge til høyre eller venstre. Det er mulig å aktivere vibrering i innstillingene slik at telefonen vibrerer for hver gang du må svinge.

  Oppe i høyre hjørne og under veibeskrivelse vil du finne karttype. Her inne kan du velge mellom satellittvisning, terrengvisning eller standardvisning. Ved å aktivere en av disse vil Google Maps gi deg ulike kartvisninger som gir hver sin beskrivelse av veiene, vegetasjonen og landskapet i området du søker eller er i.

  • Velg mellom fremkomstmidlene bil, kollektiv, sykkel eller til fots
  • Du kan dele din posisjon med andre
  • Bidra med nye steder
  • Bidra med bilder
  • I innstillinger kan du sørge for at Google Maps lager ruter som unngår motorveier
  • Det er mulig å laste ned kart slik at du ikke er avhengig av å være på nett

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!