MemoAssist | www.statped.no

MemoAssist

MemoAssist er en kalenderapp du kan bruke for å lage dagsplaner og gi oversikt, struktur og påminnelser over aktiviteter i løpet av dagen. Du kan legge til bilder, tekst og spille inn lyd.

Fakta og tilgjengelighet

Logo Memoassist

Kategori: Ervervet hjerneskade, Sammensatte lærevansker, Autismespekter, AD/HD, Apper/programvare, iOS, Bokmål, Struktur, Aktiviteter i dagliglivet (ADL)

Systemkrav: iOS 11.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og Apple Watch.

Utvikler: Memoassist.no

MemoAssist tar utgangspunkt i en tom kalender hvor du selv legger inn de punktene du har behov for. I hvert punkt kan du sette inn bilder fra bildekartoteket, kamerarullen eller ta bilder direkte i appen. Spille inn lyd, sette tittel, beskrivelser i form av tekst, velge varighet, gjentagelser og varslingslyd. Du kan lage steg-for-steg guider bestående av bilder, lyd og tekst til hver enkelt av aktivitetene.

 • MemoAssist kan være et godt verktøy for de som trenger oversikt, struktur, forutsigbarhet og påminnelser i hverdagen. Det kan gjelde personer med AD/HD, Autismespekterforstyrrelser, og personer som har vansker med konsentrasjon og hukommelse. Den gir påminnelser knyttet til oppgavene frem til den er huket av som gjennomført, noe som gjør det vanskeligere å gå glipp av oppgaver som skal gjennomføres. Appen har et nøytralt layout og er egnet for alle aldersgrupper. Den er fleksibel og du legger inn alt innhold selv, noe som gjør det enkelt å tilpasse til individuelle behov.

  Memoassist kan brukes sammen med smartklokken Apple Watch. Les mer om hvordan du kan bruke smartklokke for elever med oppmerksomhets- og konsentrasjonsvansker.

  • ASK: Ta skjermdump av egne ASK-symboler og bruk bildene til de ulike aktivitetene.
  • Lag guider på rekkefølge av handlinger i rutinesituasjoner, f.eks. påkledning. Legg på bilder av klær de skal ta på og spill inn instruksjoner.
  • Ta skjermdump av kalenderen og bruk bildene i appen Book Creator for å lage digitale bøker om hva de har gjort i løpet av dagen.
  • Motivasjon: Bruk funksjonen “Bedrifter”. Legg inn valgfritt bilde som deles i x antall  brikker. For hvert utførte oppgave settes en brikke på plass. Når bildet er ferdig kan det utløse en belønning. Aktiviteter som har “Bedrifter” markeres med en stjerne til venstre i kalenderen.
  • Medbestemmelse og tilhørighet: La barna selv velge/ta bilder  og spille inn lyd de vil skal brukes i kalenderen sin.
  • Språkforståelse: Bruk den som visuell og auditiv støtte for å forstå hendelser og rutiner i løpet av dagen og ved bruk av guider som viser steg-for-steg i aktiviteter, f. eks. dagsrytmen i en barnehage,  timeplan på skolen eller fremgangsmåte i en oppgave.
  • Ta skjermbilder av kalenderen, print ut og heng opp for ekstra påminnelse og visuell støtte.
 • Appen har et tydelig og enkelt brukergrensesnitt, noe som gjør den lett å ta i bruk. Start ved å legge til nye punkter med ønsket innhold og innstillinger. Når du starter en aktivitet i kalenderen vises et tidshjul som teller ned tiden du har igjen og du kan huke av når du er ferdig. Lydstøtten kan spilles av så mange ganger du ønsker. Det vises en grå stiplet, loddrett linje ved siden av dagen som blir rød frem til nåværende tidspunkt. Dette gir god visuell støtte ift tidsforløpet. En veileder i bruk av appen kan lastes ned her (PDF). Veilederen er på engelsk og utarbeidet av produsenten.

  Påminnelser kan ses på en Apple Watch og markers som utført på klokken. 

  Du kan søke støtte hos NAV til MemoAssist.

  • Velg fargekoder til de ulike dagene
  • Digital eller klassisk klokke, skru av/på timer
  • Aktiver/deaktiver varsling og lyd
  • Tilleggsapp: MemoRemote: Fjernstyre MemoAssist via iCloud. Legg til avtaler og påminnelser. Les mer om MemoRemote i iTunes.
  • Aktiver poengsystem: for motivasjon til bruk av kalenderen. Gir poeng for hvert punkt som er markert gjennomført.
  • Bedrifter/Awards: Samle brikker for hver utførte oppgave som til slutt danner et bilde og gir en valgt belønning. Se video på www.hartdesigns.dk om hvordan du bruker awards.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!