MyScript Calculator | www.statped.no

MyScript Calculator

MyScript Calculator er en kalkulator som gjenkjenner håndskrift og regner ut svaret automatisk.

Fakta og tilgjengelighet

Kvadratrot av 3

Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, iOS, Android, Pedagogisk bruk av teknologi

Systemkrav: iPad(iPhone: iOS 7.0 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch

Utvikler: MyScript

Appen fungerer som en vanlig kalkulator, men det spesielle er at den gjenkjenner håndskrift (finger eller stylus) og gjør denne om til tall og matematiske tegn. Appen kan regne ut oppgavene automatisk, men utregningen kan også aktiveres manuelt. Du kan redigere tegn som allerede er skrevet ved å stryke ut eller skrive over, slik at matematikkoppgaven og svaret endres. I tillegg kan du spare enkelttall ved å skyve dem opp til toppfeltet i appen for senere bruk. Appen regner også ut ukjente tall automatisk, dersom disse angis med et spørsmålstegn.

 • Appen gir mulighet for variert matematikkundervisning. Med denne kan du bruke håndskrift istedenfor taster, og du kan se mønstre i tall og utregninger i appens historikk. Appen kan brukes til ulike talløvelser innenfor de fire regneartene i hele skoleløpet, og den gir mulighet til å spare og bruke ulike tallkombinasjoner i en og samme matematikkoppgave. Den kan brukes av alle, men passer spesielt godt for elever som har særskilt behov for visuell støtte og alternative skriveredskaper.

  • Automatisk utregning kan skrus av og på under “Settings”. Slik kan eleven få tid til å regne ut selv - eller i samhandling med medelev/lærer før svaret blir synlig.
  • Appen har innstilling for venstrehendte.
  • Merk at appen gir kun riktige løsningsforslag dersom matematikkoppgavene skrives inn lineært.
  • Merk at du må trykke og holde på et tall før det kan skyves opp til toppfeltet.
  • Historikk i utregninger kan vises i høyre marg.
  • Merk at appen kun kan regne ut tall, ikke bokstaver i for eksempel ligninger.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!