Til hovedinnhold

Numbers

Appen Numbers er et regneark som kan brukes i mange fag, forskjellige aldersgrupper og kan tilrettelegges for ulike behov.

  1. Kategori: Sammensatte lærevansker, Matematikkvansker, Matematikk, Barnehage, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Apper/programvare, iOS
  2. Utvikler: www.apple.com

Appen Numbers er et regneark til å organisere og presentere data. Numbers har en enkel og nøytral utforming. Regnearket inneholder ferdige maler og forskjellige innstillinger gjør at du kan tilpasse regnearket i forhold til oppsett, størrelse og innhold. I tillegg til å kunne sette inn grafer og figurer, kan du også legge inn bilde og video i dette regnearket. Mange funksjoner i appen gjør det mulig å tilpasse for flere aldersgrupper og for ulike opplæringsbehov. Numbers kan brukes av alle, men vil være nyttig i arbeid med statistikk og databehandling for elever med behov for enkel utforming og visuell støtte.

Appen Numbers er et regneark til å organisere og presentere data. Numbers har en enkel og nøytral utforming. Regnearket inneholder ferdige maler og forskjellige innstillinger gjør at du kan tilpasse regnearket i forhold til oppsett, størrelse og innhold. I tillegg til å kunne sette inn grafer og figurer, kan du også legge inn bilde og video i dette regnearket. Mange funksjoner i appen gjør det mulig å tilpasse for flere aldersgrupper og for ulike opplæringsbehov. Numbers kan brukes av alle, men vil være nyttig i arbeid med statistikk og databehandling for elever med behov for enkel utforming og visuell støtte. Hvordan virker den?Video?Innstillinger/funksjoner:-Stille inn blant annet tekststørrelse og font, antall rader, kolonner.-Velg forhåndsinnstilte maler, grafer og figurer-Sett inn bilder og videoer -Velge stavekontroll, kommentarer, hjelpelinjer-Del kobling via iCloud, send som kopi og åpne i et annet program (PDF, Excel eller annen app)-Veiledningstips vises med gule faner når du trykker på spørsmålstegnet på verktøylinjen. Under Verktøy kan du også få Numershjelp som er en brukermanual til appen.Pedagogisk brukLink til side om ped.brukTips og Ideer til bruk av appen-Appen kan brukes i arbeid med målene for statistikk og sannsynlighet i Kunnskapsløftet. Du kan velge antall rader og kolonner i regnearket slik at du kan tilpasse utformingen etter nivå og behov. Du kan derfor bruke dette fra 1.trinn og oppover og tilpasse verktøyet til innholdet.-Bruke video og bilder for å illustrere og konkretisere hva tallene i tabellen representerer, spesielt med tanke på at tall og begreper i matematikk kan bli for abstrakt for mange elever. Det gjelder elever fra 1. og oppover til videregående avhengig av nivå og behov visuell støtte og konkretisering.-Struktur: for elever som har særskilt behov for struktur kan appen brukes til å sette opp ukeoversikter, kalender, mål og lignende. I den grad eleven kan være med og lage oppsettene, vil dette kunne øke læringsutbyttet til eleven og samtidig gi eierforhold til planer og oversikter som brukes.-Bruk regnearket og matematiske metoder i andre skolefag for å behandle og presentere data. (Her vil jeg egentlig skrive inn eksempler. Kommer tilbake til det).