Osmo | www.statped.no

Osmo

Med Osmo kan du bruke flere sanser i lek og læring ved å kombinere apper og konkrete brikker.

Fakta og tilgjengelighet

Brikker og iPadstativ som brukes til Osmo

Kategori: Hørsel, Ervervet hjerneskade, Sammensatte lærevansker, Utviklingshemming, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Apper/programvare, iOS, Pedagogisk bruk av teknologi, Programmering

Utvikler: Play Osmo

Osmo består av et grunnsett der du setter iPaden i et stativ og monterer en reflektor over kameralinsen. Dette gjør at brikker og annet materiell du legger under ipaden kan samhandle med appen du bruker. Denne kombinasjonen gjør at du kan bruke flere sanser i læring og lek.

Koding

Osmo Koding består av spillbaserte apper for iPad og konkrete kodebrikker som brukes til å gi kommandoer. Koding blir introdusert på en enkel og tydelig måte ved hjelp av konkreter, symboler og visuell støtte (instruksjoner) i spillet. Appene passer for alle, men for de som har behov for konkret og enkel tilnærming, kan den gjøre det lettere å forstå grunnleggende prinsipper i koding.

Andre apper fra Osmo

  • Osmo Tangram
  • Osmo Word
  • Osmo Masterpiece
  • Osmo Numbers
  • Osmo Pizza Co. Osmo Monster Osmo Detective Agents

Se videoer fra de ulike appene på youtube her. 

 

Osmo-utstyret kan kjøpes hos flere leverandører som distribuerer utdanningsteknologi. 

  • Osmo passer godt for de som har lettere for å lærenår det presenteres visuelt og ved bruk av symboler istedenfor tekst. Osmo gir deg umiddelbare tilbakemeldinger på om kommandoene du har gitt fungerer. Ved å bruke brikker eller annet konkret utstyr som følger med, involveres også hendene i spillet. De taktile erfaringene og opplevelsene det gir, kan for enkelte være ekstra nyttig og gjøre det lettere å lære. 

    Osmo gir ikke auditive forklaringer, noe som gjør at de som trenger mer enn visuelle tilbakemeldinger vil trenge en person til å gi litt ekstra støtte. Appene og kodebrikkene har gode kontraster, men de konkrete brikkene mangler en taktil tilbakemelding.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!