Til hovedinnhold

Tiimo

Tiimo er en ikonbasert dagsplan som gir oversikt og kan gi støtte til barn med behov for struktur og forutsigbarhet.

appikon
  1. Kategori: Ervervet hjerneskade, Sammensatte lærevansker, Utviklingshemming, Autismespekter, AD/HD, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, iOS, Android, Struktur, Pedagogisk bruk av teknologi, Lærevansker og utviklingshemming
  2. Systemkrav: iOS 8.0 og Android
  3. Utvikler: Tiimo

Tiimo er en visuell kalender som viser daglige aktiviteter. Appen er utviklet for barn med behov for struktur og forutsigbarhet i hverdagen, deres foresatte, lærere eller andre støttepersoner.

Kalenderen er visuell, og aktiviteter som legges inn kan tilknyttes tekst, symboler og farger. Ved bruk av verktøyet kan barnet holde oversikt over hva som skal skje nå, og hva som skal skje gjennom hele dagen. Appen gir varslinger i form av vibrasjoner når en aktivitet begynner og når den slutter. Tiimo er spesielt godt egnet for smartklokke, men fungerer også på nettbrett og smarttelefon. Nedtelling og vibreringsfunksjonen som varsler overganger er spesielt virkningsfulle når barnet har verktøyet tilgjengelig hele tiden og kjenner vibreringen godt.