Microsoft Office Lens | www.statped.no

Microsoft Office Lens

Har du behov for å få tekst lest opp? Med appen Microsoft Lens kan du ta bilder av tekst og få den lest opp med funksjonen Engasjerende leser. 

Fakta og tilgjengelighet

Logo Microsoft Office Lens

Kategori: Syn, Språk/tale, Sammensatte lærevansker, Språkforstyrrelser, Lese- og skrivevansker, Dysleksi, Afasi, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Voksne, Apper/programvare, iOS, Android, Windows, Bokmål, Pedagogisk bruk av teknologi

Språk: Norsk

Systemkrav: iOS, Windows, Android

Utvikler: Microsoft

Microsoft Office Lens (tidligere Office Lens), fungerer som en skanner. Når du tar bilde av en tekst, gjør den teksten tilgjengelig med OCR-teknologi. Dette kan være en nyttig app for elever som strever med lesing. I appen kan du få teksten du har tatt bilde av opplest gjennom engasjerende leser. I tillegg til å få teksten opplest gjennom engasjerende leser kan du kan også eksporter bilde til f.eks Word og OneNote. På den måten kan du også redigere teksten i et skriveprogram. I filmen under kan du se eksempler på hvordan Microsoft Office Lens kan brukes.

  • De fleste har en mobiltelefon med seg i lomma. Elever som har behov for opplest tekst, kan ha dette tilgjengelig til enhver tid. Dette kan være elever med lesevansker av ulike årsaker.

    Microsoft Office Lens er nyttig både i og utenfor skolen. Den gir elever mulighet til å arbeide selvstendig og med de samme tekstene som resten av klassen. Elevene kan få teksten opplest, sende den til Word og jobbe videre med teksten der.

  • Microsoft Office Lens bruker Engasjerende leser for å lese opp teksten. Engasjerende leser er en funksjon i Office-pakken og ikke en egen app.

    Microsoft Office Lens kan lastes ned til telefon og nettbrett med iOS, Android og Windows. Du må ha en Office-konto og nettilgang. Den virker på mange språk. Vil du ta vare på teksten, kan du sende den til for eksempel Word eller OneNote eller lagre teksten som PDF.

    Har du en Android-enhet kan du kun få opplest teksten på engelsk. Laster du ned norsk stemme fra Acapella, vil den lese opp på norsk.

     

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!