Teknologi i opplæringen | www.statped.no

Teknologi i opplæringen

Teknologi i opplæringen kan gi økt læringsutbytte og bedre inkludering. Her finner du eksempler på erfaringer, metodikk og digitale verktøy.

Digital didaktikk og inkludering

Digital didaktikk og inkludering (DDI) er et skoleutviklingsløp knyttet til kompetanseløftet og en egen systemtjeneste. Her finner du informasjon om DDI og hvordan du søker tjenesten. 

Les mer

Se opptak fra SPOT 2021

Du kan nå se opptak av aktuelle videoforelesninger fra SPOT 2021. Naviger deg frem i programmet for å finne opptakene. 

Se opptak

Nyeste temaside

Programmering for barn med særskilte behov

På denne siden finner du en innføring i hva programmering er, hvordan du kan jobbe med programmering i skole og barnehage og nyttige tips til tilrettelegging.

Gå til temasiden

Digital lese- og skrivestøtte

På denne temasiden finner du informasjon og tips til pedagogisk bruk av teknologi for elever med lese- og skrivevansker. Les og se hvordan du kan tilrettelegge for lesing og skriving på varierte måter.

Gå til temaside

Temaside - Spill i skolen

På temasiden kan du lese om fordelene med digitale spill som inkluderende læringsaktivitet, hvordan tilrettelegge, samt tips og erfaringer og eksempler på spill. 

Gå til temaside

MR-teknologi og Hololens i undervisningen

Ved Kvinesdal ungdomsskole har noen elever fått mulighet til å utforske og lære ved bruk av HoloLens og MR-teknologi. Animasjoner av fagstoff i 3D skaper et realistisk bilde av hvordan ting ser ut.

Les mer

Scanner-brille hjelper elever med lese- og skrivevansker

En OR-brille som scanner og leser opp tekst, kan være nyttig for elever med store lese- og skrivevansker. Brustad skole i Åse har gode erfaringer.

Les mer

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!