Fra kaos til kontroll med smartklokker | www.statped.no

Fra kaos til kontroll med smartklokker

Fra kaos til kontroll med smartklokker

For elever som har behov for struktur og påminnelser, kan en smartklokke være en god støtte. Se video fra erfaringene i Kongsberg kommune.

Fakta om video

Kategori: Ervervet hjerneskade, Sammensatte lærevansker, Utviklingshemming, Autismespekter, AD/HD, Småtrinnet (1.-4.), Mellomtrinnet (5.-7.), Ungdomstrinnet, Videregående, Filmer (video), Erfaringsfilmer, Struktur, Teknologierfaringer, Pedagogisk bruk av teknologi

Språk: Norsk

En diskre dirring og en melding direkte på armen; Snart norsktime. Huske å ta tablett. Fem minutter til friminutt. Dette er den enkle og konkrete hjelpen som kan gjøre dagen mer oversiktlig og forutsigbar for en elev med behov for struktur.

I Kongsberg kommune gjør de erfaringer med bruk av smartklokker hos elever som har ekstra behov for påminnelser og forutsigbarhet. Ved hjelp av kalenderfunksjonen og varslinger i smartklokkene får elever med ADHD eller konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker en melding direkte på armen. En enkel og diskré hjelp til å huske ting, være forberedt på det som skal skje og klare å strukturere seg bedre.

Både foreldre, lærere og de rundt har tilgang til elevens kalender og kan legge inn meldinger og påminnelser. Fordelen med smartklokken er at den sitter på armen og ikke kan rotes bort, glemmes hjemme, slik et nettbrett eller en smarttelefon kan.

Foreldrene er særlig opptatt av at denne typen hverdagsteknologi ikke virker stigmatiserende og er en diskret måte å hjelpe barna til bedre struktur og kontroll i hverdagen.

Det jobbes videre med å utvikle en løsning som kan gi visuelle meldinger i form av bilder eller pictogrammer for elever som vil ha nytte av visuell støtte.

Les mer om hvordan du kan bruke smartklokke for elever med oppmerksomhets- og konsentrasjonsvansker.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!