Til hovedinnhold

Samorost 3

Samarost 3 er et spill med kun musikk, lyder og billedlige instruksjoner. Spillet har mange egneskaper som gjør at det egner seg godt som en inkluderende læringsaktivitet.

Samarost 3 appikon liten fatasifigur som spiller på blåseinstrument
  1. Kategori: Kunst og håndverk, Norsk, Mellomtrinnet (5.-7.), Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), Digitale spill
  2. Pris: Betalingsspill, ikke prisforhandlet av NAV.
  3. Systemkrav: iPadOS, Steam, Android
  4. Utvikler: Amanita Design

Samorost 3 er et mystisk eventyrspill med tiltalende musikk, lyder, kunstneriske landskap og skapninger, samt utfordrende oppgaver. Spillet egner seg godt til å fremme samarbeid, problemløsning, inspirasjon og utforsking. Samarost 3 kan også brukes som et utgangspunkt til diskusjon og tekstproduksjon i norsk. Spillet kan øyestyres og de visuelle instruksjonene i form av bilder i stedet for skriftlige instruksjoner, gjør spillet tilgjengelig for mange elever. Spillet egner seg fra 4.-7-trinn.

Beskrivelse av spillet

Samorost 3 handler om en liten, hvit og nysgjerrig gnom som finner en magisk. Han drømmer om å reise av sted og bruker fløyten til å få hjelp til å lage seg et romskip. Deretter reiser han rundt på forskjellige planeter som er utformet som røtter.
Han utforsker planetene ved hjelp av den magiske fløyten. Fløyten hjelper ham med å løse de oppgavene som finnes på hver planet og som må løses for å komme seg til videre. På oppdagelsesferden sin møter han mange spennende og merkelige karakterer og noen skumle. Gjennom spillet fortelles det en historie om en hendelse som må rettes opp.

Spill i skolen

Programmering for barn med særskilte behov