Swift Playgrounds | www.statped.no

Swift Playgrounds

Swift Playgrounds er en app som lar deg lære å programmere ved hjelp av programmeringsspråket Swift. Du kan betjene den ved hjelp av alternative betjeningsløsninger og tilrettelegge den for synsnedsettelser.

Fakta og tilgjengelighet

Appikon

Kategori: Apper/programvare, iOS, Mac, Pedagogisk bruk av teknologi, Programmering

Språk: Engelsk og norsk

Systemkrav: iOS

Utvikler: Apple

Swift Playgrounds er en inkluderende programmeringsapp som er enkel å ta i bruk. Den har en trinnvis oppbygging og passer derfor fint for hele grunnskolen og kan benyttes av de fleste elever. Bildet nedenfor viser et eksempel fra appen.

Eksempel fra appen. En playground.

 • Swift Playgrounds egner seg godt dersom skolen har elever med behov for alternative måter å betjene iPaden på. Appen kan benyttes med brytere, hodemus og øyestyring. Det er en fordel at elevene samarbeider i par, spesielt når en av elevene har behov for en alternativ betjeningsløsning.

  Med Swift Playgrounds kan elevene tilegne seg grunnleggende ferdigheter i logisk tenkning, algoritmisk tenkning, samarbeid og programmering.
  Instruksjonene i programmet er på engelsk og Swift egner seg derfor best fra mellomtrinnet, men det avhenger av hva elevene kan av programmering og engelsk fra før av. Engelske instruksjoner gir gode muligheter for å jobbe med programmering i faget engelsk.
  Apple Education har laget boken Alle kan kode-oppgaver, og en lærerveiledning. Begge er oversatt til norsk. Søk på Alle kan kode i bøker-appen for å laste dem ned.

  Alle kan kode.PNGAlle kan kode lærer.PNG

 • Appen er gratis og kan brukes på en iOS enhet. Dersom appen ikke er lastet inn på iPaden må du hente den i App store. Når det er gjort får du opp et bibliotek med forskjellige Playgrounds eller forskjellige kurs. Dersom det er første gang du og elevene skal programmere bør du velge Learn to code 1. Her får du først opp en kort innføring, deretter møter du Byte, en romvesenlignende karakter, som du skal hjelpe med å plukke opp en edelsten. Trenger dere flere utfordringer finner du det under Playgrounds.

 • Swift Playgrounds kan brukes med:

  • Nano hodemus
  • iSwitch brytere
  • Øyestyringen TD Pilot og Skyle for iPad

  Betjening med alternative betjeningsløsninger tar lengre tid enn vanlig betjening og krever mye energi. Nano hodemus, iSwitch og TD Pilot fungerer bra med Swift, mens øyestyring med Skyle for iPad krever at du er en meget god øyestyrer.

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!