Språkforstyrrelser | www.statped.no

Språkforstyrrelser

Personer med språkforstyrrelser kan ha vansker med å uttrykke tanker og følelser og vansker med å forstå hva andre sier. Noen ganger handler det om språklydvansker, mens andre ganger kan det være en utviklingsmessig språkforstyrrelse (DLD).

I andre sammenhenger må språkforstyrrelsen ses i sammenheng med andre medisinske tilstander. Det er derfor viktig med en grundig utredning av språkforstyrrelsene.

Udir.no har også informasjon om språkforstyrrelser. 

Å voksne med DLD

Strategier for å støtte kommunikasjon med mennesker med utviklingsmessige språkforstyrrelser (DLD) gjennom livet.

Last ned plakater

Teknologi i opplæringen

Teknologi i opplæringen kan gi økt læringsutbytte og bedre inkludering. Her finner du temasider, videoer og artikler om erfaringer, metodikk og digitale verktøy.

Digital lese- og skrivestøtte

På denne temasiden finner du informasjon og tips til pedagogisk bruk av teknologi for elever med lese- og skrivevansker. Les og se hvordan du kan tilrettelegge for lesing og skriving på varierte måter.

Gå til temaside

Temaside om Book Creator

På denne temasiden kan du lese om hvordan du kan tilrettelegge for ulike behov når du bruker Book Creator. Les og se mange konkrete eksempler og tips på pedagogisk bruk av funksjonene i appen.

Gå til temasiden

Struktur og forutsigbarhet i det digitale læringsmiljøet

På denne temasiden kan du lese om hvordan du kan tilrettelegge for struktur og forutsigbarhet i læringsmiljøet. Her finner du mange eksempler på pedagogisk bruk av digitale verktøy. 

Gå til temasiden

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Tusen takk for hjelpen!