Taleflytvansker - stamming og løpsk tale

Stamming og løpsk tale er taleflytvansker. Stamming er å repetere, forlenge og blokkere lyder og småord. Løpsk tale vil si hurtig og utydelig tale.

Stamming og løpsk tale gir vansker med flyt i talen. Kommunikasjon med andre kan være utfordrende. Følelsesmessige reaksjoner kan påvirke hvordan vansken arter seg.

Digitale verktøy og ressurser

Digitale logopedtimer

Å sette i gang med å bruke nye teknologiske løsninger kan være utfordrende for mange. Her forsøker vi å samle noen tips, slik at det kan være lettere å begynne. 

Les mer

Snakk om stamming med apper

I oppfølging av barn og unge som stammer, er det viktig med desensitivisering av stamming. Desensitivisering handler om å ufarliggjøre stamming slik at det er lettere for barnet å snakke om stammingen og akseptere den. Med en åpen holdning er det lettere å sette ord på tanker og følelser som oppstår i forbindelse med stamming. Ufarliggjøring av stamming bidrar også til å forebygge eller redusere unngåelsesatferd.

På denne siden gis det eksempler på hvordan man kan ufarliggjøre stamming ved bruk av apper. 

Les mer

Stamming i et praksisrettet perspektiv

Artikkelsamling skrevet for  logopeder som jobber med barn, unge og voksne med taleflytvansker, og for logopedistudenter. 

Fant du det du lette etter?

0/250
0/250

Takk for din tilbakemelding!