Tilrettelagte aktiviteter – oppfølging
«Tilrettelagte aktiviteter» definerer vi her som en lek eller aktivitet med tydelig struktur. Du som er voksen, vil i hovedsak planlegge, forberede, være ansvarlig for å organisere og gjennomføre slike aktiviterer. Du gir også føringer og støtte til barnegruppen underveis i aktiviteten. Både barn og voksne har tydelige rammer og vet hva som skal skje, og hva de skal gjøre. Under slike aktiviteter kan kontekstens struktur ha betydning for mestring for barn som har høyt aktivitetsnivå, konsentrasjons- og oppmerksomhetsvansker. De tilrettelagte aktivitetene har tydelige rammer og er som regel lettere for barn med disse vanskene å mestre enn ustrukturerte aktiviteter.
Garderobe – organisering og behov
Garderobesituasjonen er ofte en hektisk situasjon der flere barn og voksne er samlet på et avgrenset areal. Det blir lett støyende. Noen barn lar seg lett avlede og kan ha vansker med å konsentrere seg om hva de egentlig skal gjøre. Som voksne bør dere derfor ha en diskusjon om hvordan dere gjennomfører organiseringen og ivaretar barnas behov i en slik situasjon.
Hør Inkluderingspodden(Podkast)
Hør en podkast om god og tilrettelagt opplæring for barn og voksne med ulike vansker.
Om utredning av behov for tilleggstimer for elever som benytter alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) i grunnopplæringen(Bok/hefte)
Oppdrag 2021-019 01.10.2021
Kartlegging av stamming og løpsk tale hos flerspråklige
Dette er en første pilotversjon av et nytt kartleggingsskjema utformet for å bistå logopeder i deres arbeid med flerspråklige barn, unge og voksne som kan ha stamming og/eller løpsk tale.
Kartlegging av språklydsforstyrrelser (Diffkas)
Differensialdiagnostisk kartlegging av språklydsforstyrrelser.
Social Networks (Kartleggingsmateriell)
Social Networks er et kartleggingsmateriell som identifiserer faktorer som påvirker kommunikasjonen hos mennesker med store kommunikasjonsvansker.
Stig sin kommunikasjonsbok(Bok/hefte)
Stig sin kommunikasjonsbok er en enkel kommunikasjonsbok laget i Programsnekker. Stig er 5 år, og kommunikasjonsboken hans er fritt tilgjengelig.
Tusen ting å tenke på ‒ begrepsutvikling(Bok/hefte)
-for begrepsforståelse og et rikere språk.
Boka har 38 tema som egner seg for små og store barn som har behov for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).Tidlig innsats(Video)
Film om tidlig innsats i barnehagen.
Kartlegging av «Triggere» - tvang, tics, raseri, sinne(Veileder)
Dette er en veileder til lærere for bedre å kunne forstå og tilrettelegge i ulike situasjoner på skolen. Veilederen og eksemplene er ment som tips til hvordan en kan komme i dialog med eleven, og hvordan en på en strukturert måte kan starte en prosess.
Har du slått hodet ditt? Informasjon til barn om lette hodeskader(Bok/hefte)
Informasjonshefte laget til barn om lette hodeskader.
Læring og synshemming(Nettressurs)
Læringspraksis og metodikk som fungerer godt for barn og unge med synshemming. Rapport fra Statped og NTNU Samfunnsforskning.
Kommandoer i VoiceOver for iOS(Veileder)
I denne veilederen får du presentert kommandoer du bruker for å styre skjermleseren VoiceOver på iOS-enheter.
Kroppsøving i klasse med elev som er synshemmet(Bok/hefte)
Dette heftet er hovedsaklig laget for lærere som har en synshemmet elev i klassen.
Lek og bevegelse(Veileder)
Veiledningshefte for foreldre om å stimulere barn til lek og bevegelse. Heftet vil også være nyttig for fagfolk og studenter.
Lite, men nok(Bok/hefte)
Målet med dette kursheftet er at man skal kunne lese punktskrift både på papir og på leselist. Det gir også innføring i ulike former for merking på punktskrift og andre nyttige tips. Kurset består av instruksjoner (CD og hefte) og øvelser og lesestykker (en punktskriftperm).
Matematikk med leselist 5.–7. trinn(Veileder)
Metodisk veiledning for lærere til elever på 5.–7. trinn som bruker punktskrift.
Matematikk med leselist 8.–13. trinn(Veileder)
Veilederen gir en innføring i hvordan en elev som bruker punktskrift, kan benytte leselist og PC i matematikk.
Viser 1–20 av 492 treff.